Vendrell Kindergarten

Vendrell

Barcelona

Architects
Francesc Buixeda
Contractor
-
Engineering consultor
-
Client
Private
Structural consultor
-
Photographer
-

The plot is located in a new growth area in the municipality of El Vendrell (Tarragona). With a 32 x 29 meters rectangular shape and totally flat, with access from a pedestrian street.

We are entrusted to design a building to house a kindergarten for children between 0 and 3 years old.

Taking into account that at these ages the children are just learning to walk and the possibility that all the classrooms have access to the outside garden, we decided that the building would be developed on one floor occupying the entire building land.

We take advantage of the distance to borders established by the regulations to locate the patios as an extension of each of the classrooms.

A compact building with a centrifugal organization around an atrium with overhead light, and a wooden arcaded structure that clearly, honestly and didactically defines the construction of all the spaces.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close